„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”

(Tamási Áron)

Kedves Szorgalmatosról Elszármazottak!

Kedves Szorgalmatosiak!

Szorgalmatos Község Önkormányzata és lakossága jó szívvel gondol azokra az emberekre, akik régen valamilyen szállal kötődtek Szorgalmatoshoz. Szorgalmatoson születtek, vagy éltek, illetve Szorgalmatoson dolgoztak. Szeretnénk azokkal is felvenni a kapcsolatot, akiknek hozzátartozói éltek, élnek itt és kellemes napokat töltöttek nálunk. Szeretnénk e-mailben tájékoztatni Önöket a falunapi és nemzeti ünnepeink alkalmából szervezett rendezvényeinkről, de szívesen látjuk Önöket egyéb versenyeinken, előadásainkon is.

Keressük mindazokat a szorgalmatosi elszármazottakat, akik az ország határain belül és túl élnek, akiket hivatásuk vagy családi körülményeik elszakítottak szülőfalujuktól, de lélekben mindig megmaradtak szorgalmatosinak. Várjuk jelentkezésüket azoknak, akik szívesen gondolnak Szorgalmatosra és büszkék arra, hogy itt éltek, dolgoztak valaha. Szeretnénk erősíteni az összetartozás érzését, időnként egy-egy kellemes napot szervezni, ahol a rég nem látott ismerősök elmesélhetik egymásnak az élettörténetüket.

Kérjük azokat a személyeket is, hogy jelentkezzenek, akik életútjukkal példaként állíthatók a szorgalmatosi gyerekek számára, akik bebizonyították, hogy egy hátrányos helyzetű kicsiny településről elindulva is lehet boldogulni, munkával, kitartással, tanulással.

Kérjük mindazokat, akik internet hozzáféréssel rendelkeznek, és tudomásuk van olyan más településen élőkről, akik szorgalmatosiak voltak, de Önökön internettel rendelkezőkön keresztül vagy e-mailben adják meg elérhetőségüket.

Szeretnénk egy e-mail címlistát készíteni, azért, hogy értesíteni tudjuk Önöket rendezvényeinkről:

A következő adatokat várjuk:

-       születési név

-       születés helye

-       van-e rokonság jelenleg Szorgalmatoson

-       lakcím

-       elérhetőség (telefon, e-mail)

Bízom benne, hogy örömmel tesznek eleget kérésünknek.

 

Takács Pálné

polgármester