Tartalomhoz ugrás
KEHOP 121
Kedvezményezett neve: Szorgalmatos Község Önkormányzata
Projekt címe: Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Szorgalmatoson
Szerződött támogatás összege: 17 505 000 Ft
Támogatás mértéke : 100 %
Projekt tartalmának bemutatása:
Szorgalmatos  Község Önkormányzata elkötelezett a fenntartható, környezettudatos  fejlesztések, településfejlesztések iránt, ezért támogatási kérelmet nyújtott be a település klímastratégiájának kidolgozására és szemléletformáló események, programok megvalósítására.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.25.
A projekt azonosító száma: KEHOP-1.2.1-18-2018-00216
A  klímaváltozás a legnagyobb környezeti kockázatok egyike, ami nemcsak a  gazdaságot, hanem közvetlenül a lakosság életmódját és életfeltételeit  is érinti. Hazánk globális és európai léptékben is különösen sérülékeny  területnek számít az éghajlatváltozás várható hatásait tekintve,  ugyanakkor a klímaváltozás hatásaival szembeni sérülékenység  Magyarországon belül is igen nagy területi különbséget mutat. Míg a  klímaváltozás mérséklése globális összefogással érhető el, addig a  kedvezőtlen hatásokra való felkészülés – a hatások jellegének és  mértékének nagymértékű területi differenciáltsága eredményeképpen –  minél alacsonyabb területi szinten valósítható meg a leghatékonyabban.

További  jelentős probléma, hogy a lakosság klímatudatossága, valamint az  éghajlatváltozás helyi hatásairól való ismerete alacsony szintű. A 15  éves és idősebb magyar lakosság körében végzett reprezentatív felmérés  kimutatta, hogy ugyan egyre többen tudnak a sarki és magashegységi jég  és hó megolvadásának jelenségéről, az éghajlatváltozás hazánkat is  érintő hatásait – például elsivatagosodást és tartós szárazságot – jóval  kevesebben ismerik. Ezért kiemelten fontos feladat a klímaváltozással  kapcsolatos szemléletformálás erősítése.
A projekt célja  klímaváltozáshoz történő alkalmazkodással kapcsolatos tudásmegosztás,  valamint széleskörű szemléletformálási programok megvalósítása.

Szorgalmatos Község Önkormányzata - Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapja
Szorgalmatos Község Önkormányzata
Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapja
Vissza a tartalomhoz